Hamas ve İslami Cihad’dan 18 yaşında bir Filistinli gencin şehit olmasına tepki

Hamas ve İslami Cihad’dan 18 yaşında bir Filistinli gencin şehit olmasına tepki

Filistin İslami Cihat Hareketi, 18 yaşındaki Mahmud Ebu San’ın Tulkerem’de Siyonist askerler tarafından şehit edilmesine gösterdiği tepkide “Milletimiz zafere kadar mücadelesini sürdürecektir.” açıklamasında bulundu.

Tanıklar, Mahmud Abu San adlı 18 yaşındaki bir kişinin Siyonist askerler tarafından çok yakın mesafeden başından vurularak Şehit Sabit Devlet Hastanesine kaldırıldığını bildirdi. Ancak doktorlar onu hayata döndürme çabalarının sonuçsuz kaldığını ve kurşun yarası nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Mehr haber ajansının Filistin el yevm’den naklen aktardığı haberine göre, İslami Cihad hareketi’nin bildirisinde şunlar belirtiliyor:

“Bu cinayetler, milletimizin zafere kadar savaşa devam etme azmini ve ısrarını hiçbir zaman sarsmayacak ve düşmanın maliyetini artıracaktır.

Bu bildiride şu ifadeler yer almaktadır:

“Mescid-i Aksa çevresinde hak bayrakları dalgalanana kadar direnişin devam edeceğini bir kez daha vurguluyoruz.”

Hamas, bu Filistinli gencin şehit olmasına tepki olarak 18 yaşındaki Mahmud Ebu San’ın ailesine taziyelerini sunarken, Tulkerem kampında Filistinli savaşçılar ile işgalciler arasında yaşanan çatışmaya övgüde bulundu.

Hamas’ın bildirisinin bir bölümünde şu ifadeler yer almaktadır:

“Tulkerem’in doğusundaki Nur Şems kampının savunmasında kahramanlık gösteren, artan cinayet ve infazların, suikastların ve Mescid-i Aksa’ya yönelik planların düşmana emniyet getirmediğini vurgulayan yiğit halkımıza ve yiğit savaşçılarımıza selam olsun.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five + 5 =