Haaretz: Gazze’deki Yenilgiyi Kabul Etmeliyiz

Haaretz: Gazze’deki Yenilgiyi Kabul Etmeliyiz

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist Haaretz gazetesi, İsrail ordusunun Gazze’deki başarısızlığıyla ilgili yazdığı haberde “kara saldırısında her geçen gün başarısızlığın daha da derinleşeceğini” söyledi.

Habere göre, Haaretz’in haberinin girişinde İsrail’in yenilgiyi kabul etmesi gerektiği belirtiliyor; Gazze’de başlayan bu savaş 7 Ekim’den itibaren yenilgiye uğratılmıştı.

Schocken, uluslararası baskı sonucunda bu korkunç savaşın birkaç hafta içinde sona ermesinin beklendiğini yazdı; Ama şu anda İsrail, Hamas’ın saldırısı sonucu başımıza gelen durumdan daha zor bir durumda.

Bu İsrailli analist, yenilgiden hiçbir başarı elde edilemeyeceğini, bu saldırı sırasında tutsaklarımızın geri dönüşü de dahil olmak üzere ordunun ilan ettiği hedeflerden hiçbirine ulaşamadığımızı vurguladı.

Bu notun bir başka bölümünde “İsrail’in uluslararası konumunun benzeri görülmemiş bir düşüşe dikkat çekti ve bu sorunun Tel Aviv’in dost ülkeleriyle, özellikle de ABD ile ilişkilerini tehdit ettiğini yazdı.”

Yabancı ülkelerin İsraillileri cüzamlı olarak gördüğünü söyleyen Haaretz yazarı, bölge ülkelerine kıyasla konumumuzun da ciddi şekilde gerilediğini yazdı.

İşgal altındaki toprakların kuzey sınırlarında da çatışmalara dikkat çekerek, Hizbullah’ın İsrail’e saldırmasının engellendiği iddialarının aksine İsrail’in caydırıcı bir güçten yana olduğunu ifade etti.

Gazze’ye karşı 80 gün süren savaşın ve bu suçların durdurulması yönünde artan uluslararası baskının üzerinden 20 gün geçmesine rağmen, Tel Aviv Başbakanı Binyamin Netanyahu hâlâ kara saldırısına devam etmek istiyor.

Lübnan Hizbullah’ı geçtiğimiz günlerde İsraillileri barıştan mahrum bırakarak, sınırda ve kuzeydeki yerleşimlerde İsrail askeri toplantıları düzenlemek amacıyla Gazze’de savaş bitene kadar saldırıların devam edeceğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 + seventeen =