Guardian: 600 İngiliz Avukat Silah Satışını Durdurulmasını İstedi…

Guardian: 600 İngiliz Avukat Silah Satışını Durdurulmasını İstedi…

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; 600’den fazla İngiliz avukatın bu ülkenin hükümetine yazdığı açık mektupta Siyonist rejime silah satışının durdurulmasını talep ettiği bildirildi.

Guardian gazetesi haberinde, bu İngiliz avukatların, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’a yazdıkları mektupta, Siyonist rejime silah satmanın uluslararası yasaların ihlali olduğunu hatırlattıklarını yazdı; bu nedenle, İngiliz hükümetinin İsrail rejimine silah satması halinde, uluslararası hukuku ihlal ettiği bildirdi.

Öte yandan İngiliz The Times gazetesi de çarşamba günü yaptığı açıklamada, İngiliz parlamenterlerin Siyonist rejime silah ihracatını durdurma yönünde artan baskılarına rağmen Sunak’ın şu ana kadar taleplerini yerine getirmeyi reddettiğini duyurdu.

Bu İngiliz gazetesi, Sunak liderliğindeki İngiliz muhafazakar iktidar partisi içinde iç farklılıkların varlığına değinerek şunları ekledi: Siyonist rejimin bu saldırısının ardından Sunak, yalnızca artan iç ve dış öfkeyle karşı karşıya kalmadı, aynı zamanda önemli müttefiklerinden de baskı gördüğünü yazdı.

İngiliz muhafazakar iktidar partisinin temsilcisi Flick Drummond, İngiliz hükümetinin Siyonist rejimle işbirliğine ilişkin artan baskı ve kamuoyu öfkesi doğrultusunda şunları söyledi: “İngiliz hükümeti İsrail’e silah satmayı bırakmazsa, insan olarak kınanabilir.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 − 10 =