Gazze’de Şehit Sayısı 23 Bin Kişiyi Aştı

Gazze’de Şehit Sayısı 23 Bin Kişiyi Aştı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze Sağlık Bakanlığı son istatistiklerinde şehit sayısının 23 bin 84 kişiye yükseldiğini bildirdi.

Habere göre, Gazze Sağlık Bakanlığı, savaşın 94’üncü gününde bugün şehit sayısının 23 bin 84 kişiye yükseldiğini duyurdu. Bu bakanlığa göre 7 Ekim’den bu yana 58.926 kişi de yaralandı.

Gazze Sağlık Bakanlığı da raporunda, Kudüs işgal rejiminin Gazze’de son 24 saatte 17 yeni suç işlediğini, bunun sonucunda 249 kişinin şehit olduğunu, 510 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Bu rapora göre, Gazze’de kalan hastaneler aşırı kalabalık ve yüzlerce yaralı koridorların zemininde bulunuyor, dolayısıyla Gazze’nin her yerindeki hastaneler, özellikle yoğun bakım bölümü hizmet veremiyor.

Bu bağlamda Save the Children örgütünün Filistin bölümü yöneticisi Jason Lee bugün istatistiklere dayanarak, son üç ayda (15 Ekim’den bu yana) Gazze sakinlerinin ortalama olarak İsrail bombardımanı altında olduğunu belirtti.

Lee, “Çocukların öldürülmesi ve sakatlanmasının kınandığını ve faillerin hesap vermesi gerektiğini” vurguladı.

UNICEF sözcüsü James Elder, 19 Aralık’ta (28 Aralık) Gazze’den döndükten sonra İsrail saldırıları sonucu yaklaşık 1000 çocuğun bir veya iki bacağının kesildiğini söyledi.

Öte yandan, Gazze’deki yoğun kuşatma ve bombardımana rağmen direniş grupları Siyonist yerleşim birimlerine yönelik roket atma kabiliyetini hâlâ koruyor. Bu doğrultuda bugün, bu saldırıların ardından Gazze çevresindeki birçok kibbutzimde alarm zilleri çalındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen − 9 =