Gazze’de Korkunç Kıtlık Ve açlık İstatistikleri Açıklandı

Gazze’de Korkunç Kıtlık Ve açlık İstatistikleri Açıklandı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Birleşmiş Milletler sözcüsü, Gazze’de 1 milyon 100 bin Filistinlinin açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu duyurdu.

Habere göre, Birleşmiş Milletler sözcüsü Stephen Dujarric ise hazırladığı raporda şunları ekledi: Kuzey Gazze halkının yüzde 70’i şiddetli açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Dujarric şöyle devam etti: Gazze’deki tek hastaneye her gün yetersiz beslenmeden muzdarip 15 çocuk kabul ediliyor.

Bu habere göre Gazze’nin kuzeyinde açlık kapıda ve iki yaşın altındaki her üç çocuktan biri ciddi yetersiz beslenmeden muzdarip olduğu açıklandı.

Bu arada Dünya Gıda Programı, Gazze’nin kuzeyinde kıtlığın kapıda olduğunu ve çocuklar arasındaki yetersiz beslenmenin daha önce görülmemiş bir oranda arttığını, iki yaşın altındaki her üç çocuktan birinin aşırı derecede yetersiz beslendiğini veya aşırı kilolu olduğunu doğruladı.

Dujarric şunları ekledi: Gazze’deki durum, akut gıda güvensizliği ve kıtlık eşiğini aştı ve beş yaşın altındaki çocuklar arasındaki ciddi yetersiz beslenme, benzeri görülmemiş bir hızla kıtlığın ikinci aşamasına yaklaştığı bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − 1 =