Gazze Savaşının102 Gününde; Direnişin Roket Yağmuru Devam Ediyor

Gazze Savaşının102 Gününde; Direnişin Roket Yağmuru Devam Ediyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze’deki savaş 102. gününe girerken direniş güçleri Gazze çevresindeki Siyonist yerleşim birimlerine hâlâ roket atabilme kabiliyetlerini koruyabiliyorlar.

Habere göre, İsrail ordusunun gördüğü en uzun savaş olan Gazze savaşının üzerinden 102 gün geçti ve açıklanan hedeflerin hiçbirine ulaşılamadı; Aksine, direniş güçleri hâlâ büyük miktarda roket ve füze ateşleyebiliyor.

Filistin direnişi bugün Gazze çevresindeki 19 kasabanın ve Batı Negev çölünün 50 roket saldırısıyla hedef alındığını duyurdu.

Bu saldırılarda dikkat çeken şey, roketlerin tamamının İsrail ordusunun büyük bir kısmını kontrol ettiğini iddia ettiği Gazze’nin kuzeyinden atılmış olmasıdır.

Yerleşimcilere doğrudan zarar veren bu saldırılar İsrail medyasının sesini yükseltti; Öyle ki bu rejimin Kanal 12’si şunları söyledi: “Dün gece Sderot’a 10’dan fazla roket indi; Bu sabah Netifot kasabasına 50 roket isabet etti ve bunların tamamı Gazze’nin kuzeyinden atıldı. Savaşı kazanmanın yolu bu değil. Bu koşullarla 7 Ekim öncesi duruma dönüyoruz; O zaman yerleşimcilerin evlerine dönmesini mi istiyorsunuz?”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − 16 =