Erdoğan: İngilizler Sokaklarda Aç

Erdoğan: İngilizler Sokaklarda Aç

Acilnews’in sunduğu habere göre; Türkiye Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada, İngiltere gibi ülkelerin kendi ülkelerinin halklarının kaderine karar veremeyeceklerini söyledi.
Haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, The Economist’in kendisi ile ilgili kapağına, “Dedim ya ‘Türkiye’nin kaderini İngiliz The Economist mi belirleyecek?’ Benim milletim belirleyecek, milletim” dedi. “Onlar kendi ülkelerinin şu anda kaderini belirleyemiyor” diyen Erdoğan, “Millet sokakta aç, açık… Ne yapacaklarını bilmiyorlar. Fransa öyle, İngiltere öyle, Almanya öyle…” ifadelerini kullandı.

İngiltere’nin en çok tirajlı yayınlarından biri olan The Economist dergisi son sayısında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidarını ve bu ülkedeki seçimlerde art arda kazandığı zaferleri eleştirerek Osmanlı hükümdarları elbisesinde bir fotoğrafını yayınlayarak “Demokrat mı, Sultan mı?” başlığını atmıştı.

Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi Başkanı Fakhreddin Altan, Economist dergisinin Erdoğan’la ilgili kapak tasarımına da tepki göstererek, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Kaba sözler, yanlış bilgiler ve yüzsüzlüklerle kendi iradeleriyle Türkiye demokrasisinin bittiğini ilan ediyorlar, propagandadan öte değil”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − one =