Dünya Bankası: Gazze’ye Verilen Zarar 18,5 Milyar Dolar!

Dünya Bankası: Gazze’ye Verilen Zarar 18,5 Milyar Dolar!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist rejimin Gazze’ye düzenlediği saldırılarında konutlara, altyapılara ve Gazze’nin hayati bölgelerine verilen zarar yaklaşık 18,5 milyar dolar olduğu açıklandı.

Habere göre, Dünya Bankası ve Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği’nin mali desteğiyle hazırladıkları son ortak raporda, Gazze’deki binalara ve kritik altyapıya verilen zararın miktarının yüzde 18,5 milyar dolar civarında olduğu tahmin edildiği bildirildi.Bu raporda, Ekim 2023 başından Ocak 2024 sonuna kadar Gazze’deki kritik altyapıya verilen zararın miktarı tahmin ediliyor.

Bu rapora göre altyapı merkezleri ve tesislerine verilen zarar ekonominin tüm sektörlerini etkiliyor. Maliyetin yüzde 72’sini konut binaları, yüzde 19’unu su, sağlık ve eğitim gibi kamu hizmetleriyle ilgili altyapı merkezleri, yüzde 9’unu ise ticari ve endüstriyel tesisler oluşturuyor.

Bu açıklamada, inşaat enkazı da dahil olmak üzere geriye kalan enkazın 26 milyon ton civarında olduğunun tahmin edildiği ve bu miktarın toplanmasının yıllar alacağı belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − seven =