Direniş, İsrail’in geçici ateşkes önerisini reddetti

Direniş, İsrail’in geçici ateşkes önerisini reddetti

Filistin direniş hareketi Hamas’ın, “İsrail’in” iki aylık tek taraflı ateşkes önerisini reddettiği bildirildi.

El-Meyadin’in haberine göre, İsrail rejimi, esir takasının uygulanacağı iki aylık bir ateşkes önerisinde bulundu.

Lübnan medyası ayrıca teklifte, Yahya Sinvar ve Gazze’deki diğer üst düzey liderlerin başka ülkelere yerleşmesine olanak tanıyan bir maddenin yer aldığını vurguladı.

Ancak isminin gizli kalması kaydıyla Associated Press’e konuşan bir kaynak, Filistinli direniş liderlerinin Gazze’yi terk etmeyi reddettiklerini söyledi. Kaynağa göre, direniş liderleri, İsrail’in bölgeden tamamen çekilmesi ve Filistinlilerin evlerine dönmelerine izin verilmesi konusunda ısrar ediyor.

Ayrıca, İsrail ile direniş arasındaki geçmişteki anlaşmalara aracılık etmesiyle ön plana çıkan Mısır ve Katar’ın, mevcut boşlukları gidermek için çok aşamalı bir teklif hazırladığı iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre bu teklif, Gazze’deki savaşın sonuçlandırılmasını, kalan esirlerin serbest bırakılmasını ve İsrail-Arap çatışmasının kalıcı olarak sona erdirilmesini sağlayacak çözümler üzerinde yoğunlaşıyor.

AP ilgili haberinde, İsrail Başbakanlık Ofisi’nin, esirlere yönelik potansiyel risklere ilişkin endişeleri gerekçe göstererek olası görüşmeler hakkında bir açıklama yapmayı reddettiğini açıkladı. Katarlı yetkililerin teklife ilişkin yorum talepleri de yanıtsız kaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × five =