Direniş gruplarının Saldırılarında 23 Amerikan Askeri Beyin Travması Geçirdi

Direniş gruplarının Saldırılarında 23 Amerikan Askeri Beyin Travması Geçirdi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Amerikan askeri yetkilisi geçen ay Suriye’deki ABD askeri üslerine düzenlenen füze saldırılarında oluşan zararları açıkladı.

Amerika’nın Sesi radyosuna konuşan Yetkili, “İran destekli silahlı grupların geçtiğimiz ay içinde Amerikan askerlerine (Suriye’de) düzenlediği saldırılar, 23 Amerikan askerinin beyin sarsıntısına uğramasına neden oldu” dedi.

ABD’nin Suriye’de, ülkenin petrol kaynaklarını olabildiğince kolay bir şekilde yağmalamak için çoğu Suriye’nin petrol ve gaz zengini bölgelerinde bulunan 28 kamu üssü var.

Ayrıca haftalık olarak Suriye petrolünün ABD tarafından yağmalandığı ve Irak’a nakledildiği haberleri yayınlanmaktadır.

Bu ayın 5 Nisan’ında, Amerikan işgal ordusunun Koniko gaz sahasındaki üssüne birkaç roket isabet etti. Bu saldırı, bir kısmı bu üssün içine ve çevresine isabet eden 8 roketle gerçekleştirildi.

Koniko petrol sahası, Amerikalıların yasa dışı bir üs inşa ettiği ve sıkı koruma altına aldığı petrol sahalarından biridir.

Suriye hükümeti defalarca Amerikan teröristlerinin yasadışı varlığına son vereceğini duyurdu.

Bu, bölgedeki Amerikan kuvvetlerinin direniş gruplarının saldırıları sırasında beyin yaralanmalarına maruz kaldığı ilk oyun değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven − six =