Biden, İran İlişkilerini Değerlendirdi

Biden, İran İlişkilerini Değerlendirdi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist kanala verdiği bir televizyon röportajında ​​ABD Başkanı, Washington’ın Tel Aviv ile ilişkileri ve İran, Rusya, Siyonist rejim ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler gibi konularda yorum yaptı.

Siyonist rejimin 12. Kanalı, ABD Başkanı Joe Biden ile yapılan röportajın tam metnini yayınladı; Washington-Tel Aviv ikili meselelerinin ve önemli bölgesel ve uluslararası meselelerin ele alındığı bir röportaj yapıldı;

”Siyonist rejimin televizyonunun 12. kanalı: İsraillilerin çoğunun İran’la nükleer anlaşmaya (JCPOA) geri dönmeye karşı olduğunu biliyorsunuz ve Amerika’nın bölgedeki ortakları da bu konuda şüpheli. Size sormak istiyorum ve elbette birçok İsrailli de neden anlaşmaya geri dönmeye kararlı olduğunuzu merak ediyor.

Biden: Çünkü bugün İran’dan daha kötü olan şey, İran’ın nükleer silahlara sahip olması… Bence önceki cumhurbaşkanı anlaşmadan çekilirken büyük bir hata yaptı, İran şimdi nükleer silah üretmeye her zamankinden daha yakın. Kudüs Gücü bölgede faaliyet göstermeye devam etsin ya da etmesin, onlara karşı hareket edebilir ve yine de nükleer programı sınırlayan bir anlaşmaya varabiliriz. Hala mantıklı olduğunu düşünüyorum. Müzakere masasına gittik, anlaşmayı hazırladık, önerdik ve şimdi bu İran’a bağlı.

Siyonist rejimin televizyonunun 12. Kanalı: Anlaşmayı bozmak anlamına gelse bile Devrim Muhafızları’nı terör örgütleri listesinde tutmayı taahhüt ediyor musunuz?

Biden: Evet

Siyonist TV Kanal 12: İran’ın nükleer silaha sahip olmaması için her şeyi yapacağınızı daha önce söylediniz ve yine söylüyorsunuz. Bu aynı zamanda gerekirse İran’a askeri müdahalede bulunacağınız anlamına mı geliyor? Niyetin bu mu?

Biden: Evet, son seçenek olarak (İran’a karşı askeri güç kullanacağım)

Siyonist TV Kanal 12: Bu alanda İsrail ile çalışacak mısınız? İsrail’den herhangi bir söz aldınız mı?

Biden: Bu konuda spekülasyon yapmayacağım ama İran nükleer silaha ulaşmamalı”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × five =