Beyrut’ta İran dışişleri bakanı ile Filistin direniş liderleri arasında görüşme

Beyrut’ta İran dışişleri bakanı ile Filistin direniş liderleri arasında görüşme

El-Meyadin kanalı, İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın Beyrut’ta Hamas ve İslami Cihad direniş gruplarının liderleriyle buluştuğunu bildirdi.

İranpress Haber Ajansı’nın haberine göre Filistin direniş gruplarının liderleri, Beyrut’ta Emir Abdullahiyan ile yaptıkları görüşmede, Filistin halkının stratejik tercihi olan direniş seçeneğine bağlılıklarını vurguladı.

El-Meyadin’e göre Filistinli direniş gruplarının liderleri, Emir Abdullahiyan’a bu aşamada Batı Şeria’daki direniş operasyonlarından çekilmeyeceklerine dair güvence verdi.

Bu rapora göre Emir Abdullahiyan ise Tahran’ın Filistin halkını destekleme stratejisine, direnişine ve Filistin topraklarını özgürleştirme hedefine bağlılığı konusunda Hamas ve Cihad liderlerine güvence verdi.

El-Meyadin’in haberine göre Emir Abdullahiyan, bu toplantıda İslam İnkılabı Rehberi’nin Batı Şeria’ya destek verilmesi gerektiğine dair açıklamalarına değindi.

Hamas ve İslami Cihad liderlerine seslenen Emir Abdullahiyan, İran İslam Cumhuriyeti’nin direnişe sıkı desteğini sürdüreceğini söyledi. ​

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three + 1 =