Bahreynliler, hükümetin Siyonist doktorları işe alma kararını eleştirdi

Bahreynliler, hükümetin Siyonist doktorları işe alma kararını eleştirdi

Bahreyn İslami vefak cemiyeti yaptığı açıklamada, ülkede iş arayan doktorların varlığına rağmen hükümetin Siyonist doktorları işe alma niyetini şiddetle eleştirdi.

Eylül 2020’de (20 Eylül 2019), Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn, İsrail rejimi ile “İbrahim” anlaşması olarak bilinen ilişkilerin normalleştirilmesi ve uzlaşmaya ilişkin anlaşmalar imzaladı. Kısa bir süre sonra Fas ve Sudan da bu gruba katıldı.

“Manama Post” gazetesinin haberine göre, Bahreyn İslami vefak cemiyeti Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Siyonist doktorlara iki ülke hastanelerinde çalışma teklifinde bulşunduğuna değinerek, kendilerine tanınan ayrıcalıklar arasında maaşlarının Siyonist rejime göre “üç katına” çıkarılmasına dikkat çekti.

Bu haber, geçen Temmuz ayında 300’den fazla işsiz Bahreynli doktorun Bahreyn Tabipler Birliği’ne kaydolmasından iki ay sonra yayınlandı.

Açıklamanın devamında, kötüleşen yaşam ve ekonomik koşullar, yüksek fiyatlar, vergilerdeki artış, yabancı sayısındaki artış, barınma ve sağlık krizi gibi sorunlara rağmen, Siyonist rejimin 2022 yılında sattığı silahların yüzde 24’ünü Bahreyn, BAE ve Fas’a ihraç ettiği ve gelinen noktada Siyonist rejim doktorlarına işe alma teklifinde bulunulduğuna dikkat çekildi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 − 10 =