Bahreyn Devriminin Ruhani Liderinin Parlamento Seçimlerine İlişkin Bildirisi

Bahreyn Devriminin Ruhani Liderinin Parlamento Seçimlerine İlişkin Bildirisi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu ahbere göre; Bahreyn devriminin ruhani lideri Ayetullah İsa Kasım, ülkede yaklaşan parlamento seçimleriyle ilgili bir açıklama yaptı.

Habere göre, halkın sorunlarının çözülmesi için seçimlerin yapılması gerektiğini, aksi takdirde halkın katılım yapmamasının çağrısında bulundu.

25 Mayıs’ta yayınlanan bildiri metni şöyle: “Ulusların siyasi haklarından – ve diğer haklarından – hükümetlere karşı yoksun bırakılması, her iki tarafta da yolsuzluğa neden olan büyük bir suçtur. Tartışmaya mahal olmayan doğru görüş, ya halkın sorunlarının çözüldüğü seçimlerin yapılması ya da iktidarın tiranlığını ve zorbalığını artırmak isteyen halkın katılmamasıdır.

Ama para ve mevki arayanların dinlemeye hakkı yok ve milletlerin dertleri dert değil. Seçimlerden bahsetmek, bu şekilde işkence gören şehit ve tutsakların hakları konusunda insanları daha fazla bilinçlendirmekte, insanların din ve haysiyetlerine olan bağlılıklarını artırmakta, özgürlük ve haysiyet haklarına olan bağlılıklarını güçlendirmektedir.”

Bahreyn devriminin ruhani lideri daha sonra herkesi uyanık olmaya çağırdı ve hükümetlerin seçim fırsatını demokrasi kisvesi altında halkı kandırmak, sömürmek ve bir diktatörlük kurmak için bir fırsat olarak kullanmalarına şaşırdığını ifade etti.

Bahreyn’de parlamento seçimlerinin önümüzdeki Ekim’de yapılması planlanıyor, ancak 2011’in başlarındaki halk protestolarının başlamasından bu yana ülkede reform yapmak ve devrimcilerin taleplerine yanıt vermek için umut verici hiçbir adım atılmaması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 5 =