Amerika’daki göçmen çocuklar; Washington’un göç politikalarının sessiz kurbanları

Amerika’daki göçmen çocuklar; Washington’un göç politikalarının sessiz kurbanları

Göçmenler, özellikle de Latin Amerika ülkelerinden sık sık büyük zorluklarla Amerika’ya gelen göçmen çocuklar, Washington’un göç politikalarının en büyük kurbanlarından biri haline geldi.

Göçmen çocuklar yalnızca Amerikan polisinin fiziksel şiddetine, ebeveynlerinden ayrılmaya ve aşırı kalabalık ve standartların altında kamplarda yaşamakla kalmıyor, aynı zamanda onlara yönelik yayınlanan cinsel istismar raporları da var. Parstoday’a göre ABD Adalet Bakanlığı yakın zamanda bu ülkedeki göçmenler için en büyük geçici barınma sağlayıcısına karşı savunmasız ve refakatsiz çocuklara yönelik yaygın cinsel istismar nedeniyle dava açtı.

ABD Başsavcı Yardımcısı Kristen Clarke yaptığı açıklamada, “Çocukların güvende ve emniyette olması gereken barınaklarda çocuklara yönelik cinsel istismar saldırgan, insanlık dışı ve yasa dışıdır.” dedi.

Dava, Southwest Key çalışanlarını, Amerika Birleşik Devletleri’nin güneybatı sınırında refakatsiz oldukları veya akrabaları ya da vasileri olmadığı için bakım için tesise gönderilen çocukları ağır şekilde istismar etmek ve istismar etmekle suçluyor. Şirket, Teksas ve Kaliforniya eyaletlerinde 29 sığınma evi işleterek, refakatsiz göçmen çocuklara yönelik en büyük sığınma evi sağlayıcısıdır.

Amerika’daki göçmen çocukların istismarına yönelik bakım merkezlerinin tarihi

Amerika Birleşik Devletleri’nde göçmen çocukların istismarı her zaman çeşitli mülteci çocuk bakım merkezlerinde yaşanmış olsa da, son yıllarda Latin Amerika ülkelerinden gelen büyük göçmen dalgasının Amerika Birleşik Devletleri’ne girmesiyle bu vakalar daha ciddi hale gelmiştir. Öyle ki çok sayıda çocuk istismar nedeniyle hayatını kaybetti.

Bu bağlamda Axios haber sitesi geçtiğimiz günlerde göçmen çocukların avukatlarının ABD Federal Mahkemesi’ne şikayette bulunduğunu duyurmuş ve şunları yazmıştı: “Çocuklar Teksas’taki göçmen gözaltı merkezlerinde içler acısı koşullarda tutuluyor.”

ABD göçmen barınaklarında en yaygın istismarlardan biri olan çocuk cinsel istismarı

ABD Adalet Bakanlığı’nın yeni şikayetinde şu ifadelere yer veriliyor: “Sığınmaevlerinde tutulan çocuklar, yetkililer tarafından çıplak fotoğraf talebi, uygunsuz ilişkiler, cinsel davranışlar, uygunsuz dokunma gibi tacizlere maruz kalıyor.”

Daha önce de çocuklara yönelik cinsel istismara ilişkin haberler çıkmıştı. 2020’de açılan bir davada, 15 yaşındaki bir erkek çocuğuna sığınmaevindeki bir personelin cinsel istismarı ayrıntılarıyla anlatılıyor. 2022’deki bir başka rapor, El Paso, Teksas’taki bir tesiste başka bir çalışanın 5 yaşındaki bir kız çocuğuna, 8 yaşındaki bir kız çocuğuna ve 11 yaşındaki bir kız çocuğuna defalarca cinsel istismarda bulunduğunu belirtti. Şikayete göre 8 yaşındaki kız, milletvekillerine, çalışanın çocuğun cinsel istismarını ifşa etmesi halinde tüm ailesini öldürmekle tehdit ettiğini söyledi.

Amerika’da çocuklara yönelik suçlar devam ediyor

Çocuklar her zaman savunmasız bir grup olmuş ve Amerika’nın yurtiçi ve yurtdışındaki politikalarının kurbanları olmuşlardır. Şu anda bile ABD’de bu suçun açığa çıkması, göçmen çocuklara hâlâ zulmedildiğini gösterirken, ABD’de sürekli onların haklarının korunmasına yönelik sloganlar atılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 5 =