ABD’li senatör Graham: İsrail, Gazze’ye Hiroşima gibi muamele etmeli

ABD’li senatör Graham: İsrail, Gazze’ye Hiroşima gibi muamele etmeli

ABD’li senatör Lindsey Graham, Siyonist rejime ne pahasına olursa olsun nihai zafere ulaşılana kadar işgale devam etmesi çağrısında bulundu.

ABD’li Cumhuriyetçi Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham, İsrail’in Gazze’deki ‘varoluşsal savaşını’ kazanması için, İkinci Dünya Savaşı sırasında ABD’nin Japon kentleri Hiroşima ve Nagazaki’ye nükleer bomba attıktan sonra sivil kayıpları görmezden gelmekte ‘haklı’ olduğu gibi, ne gerekiyorsa yapması gerektiğini savundu.

NBC News’te canlı yayına katılan Graham, şu ana kadar 35 bini aşan kitlesel sivil kayıpların sorumlusunun Filistin direnişi olduğunu iddia ederek Siyonist rejime ne pahasına olursa olsun nihai zafere ulaşılana kadar işgale devam edilmesi çağrısında bulundu.

Graham, “Pearl Harbor’dan sonra Almanlar ve Japonlarla savaşan bir ulus olarak yıkımla karşı karşıya kaldığımızda, Hiroşima ve Nagazaki’yi nükleer silahlarla bombalayarak savaşı sona erdirmeye karar vermiştik. Dolayısıyla İsrail, bir Yahudi devleti olarak hayatta kalmak için ne yapması gerekiyorsa yapsın,” dedi.

Her ne kadar Graham, Gazze’de gerçek nükleer silahların kullanılması çağrısında bulunmamış olsa da, yaptığı açıklama kendisinin de bu hafta başında bir alt komite oturumunda yaptığı ve Gazze’deki savaşı ‘Hiroşima ve Nagazaki’ye benzettiği tartışmalı karşılaştırmanın aynısını yansıtıyor.

Başkan Joe Biden yönetiminin Siyonist rejime silah sevkiyatını geçici olarak durdurması ışığında Graham, “İsrail’e kaybetmeyi göze alamayacakları savaşı sona erdirmek için ihtiyaç duydukları bombaları verin ve kayıpları en aza indirmek için onlarla birlikte çalışın,” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 3 =