Ensarullah: Yemen’in Kurtuluşu Yakındır

Ensarullah: Yemen’in Kurtuluşu Yakındır

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Ensarullah hareketinin siyasi bürosu üyesi Muhammad el-Bahiti, Yemen’in kurtuluşunun yakın olduğunu ve bu özgürlüğün mutlaka gerçekleşeceğini vurguladı.

El-Bahiti, ülkesinin onurunu garanti eden bir barışa hazır olduğunu belirterek; “Yabancı saldırganlık karşısında ulusal birlik ve özgürlüğün onuruna giden yolda tüm tarafların katılımı, siyasi bir çözüm için tek seçenek haline geldi.” dedi.

Yemenli Ensarullah hareketinin siyasi büro üyesi, düşmanın Yemenli partilerin dış müdahale ve nüfuzdan uzak bir şekilde birbirleriyle konuşmasına asla izin vermeyeceğini belirterek şunları ekledi: ” Kurtuluş sürecini tamamlamak için ulusal safları birleştirmek için elimizden gelini yapmalıyız”dedi.

“Ülkemize yabancı askeri müdahale çağrısında bulunan herhangi bir siyasi parti, önce bu kararın işgalciler nezdinde güvenilirliğini kaybedecek ve bir sonraki adımda Yemen kurtuluş sürecindeki varlığını kaybedecek” dedi.

El-Bahiti ekledi, “Islahat Partisi ve Müslüman Kardeşler için ulusal birlik saflarına dönmekten başka seçenek yok; Gelecekte varlıklarını korumanın tek yolu budur.”dedi.

Ayrıca, Yemen medyası Sanaa’daki askeri kaynakların aktardığına göre, Suudi koalisyon güçlerinin iki aylık ateşkesi ihlal ederek son 24 saat içinde Yemen’de 159 yeni suç işlediğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × 3 =