Biden, Putin’in “Savaş Suçlusu” Olarak Yargılanmasını İstedi

Biden, Putin’in “Savaş Suçlusu” Olarak Yargılanmasını İstedi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD başkanı yaptığı açıklamada Rusya cumhurbaşkanının savaş suçlusu olarak yargılanmasını istedi.

Haberde, ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in savaş suçlusu olarak yargılanması çağrısında bulundu ve Rus ordusu tarafından Ukrayna’da suç duyurusu yapılmasının ardından Moskova’ya daha fazla yaptırım uygulayacağını söyledi.

Biden bir hafta sonu tatilinden döndükten sonra gazetecilere verdiği demeçte, “Ukrayna’ya savaş için ihtiyaç duyduğu silahları sağlamaya devam etmeliyiz ve savaş suçları davası açabilmek için tüm ayrıntıları toplamalıyız.” dedi.

Putin’i “acımasız” olarak nitelendiren ABD başkanı, “Bucha’da yaşananlar acımasızdı ve herkes bunu görüyor” dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Rus Silahlı Kuvvetlerinin 30 Mart’ta Rus kuvvetleri Kiev bölgesindeki Bucha köyünü tamamen terk ettiğini bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı ayrıca 31 Mart’ta Bucha Belediye Başkanı Anatoly Fedrock’un bir video mesajında ​​Bucha’da hiçbir Rus askerinin bulunmadığını doğruladığını ve yerel vatandaşları elleri bağlı olarak vurmaktan bahsetmediğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five + 10 =