Katar: Devrim Muhafızları İran’ın Askeri Yapısının Bir Parçasıdır

Katar: Devrim Muhafızları İran’ın Askeri Yapısının Bir Parçasıdır

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Katar dışişleri bakanı, İran İslam Devrim Muhafızları’nı İran’ın askeri yapısının bir parçası olarak kabul ettiğini ve saygı duyduğunu söyledi.

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdul Rahman al-Thani CNN’e verdiği demeçte, “İran bizim komşumuz ve orada olan veya İran’la ilgili her şey Katar’ı etkiliyor” dedi.

Katar dışişleri bakanı, İran’a yönelik ekonomik yaptırımların kaldırılmasını umduğunu söyledi. İran Devrim Muhafızları’nın boykot edilmesi ve ABD’nin terörist gruplar listesine dahil edilmesi hakkında, “Devrim Muhafızları İran’ın resmi askeri yapısının bir parçası olduğuna ve saygı duyulması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Nükleer anlaşmanın bölge ve istikrarı için önemine vurgu yapan Katar, anlaşmanın taraflarının BM Güvenlik Konseyi’ne geri dönmesini istediğini doğrulayarak, “Bu sürece yardımcı olmaya çalışacağız. Ülkeler arasında etkin veya resmi olarak arabuluculuk yapmıyoruz, ancak anlaşmanın taraflarını birbirine yakınlaştırmaya çalışıyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven + thirteen =