Yemen’de Her 10 Dakikada Bir Yemenli Çocuk Ölüyor

Yemen’de Her 10 Dakikada Bir Yemenli Çocuk Ölüyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen Kuşatmasını Kırma Komitesi başkanı, 1,2 milyon Yemenlinin tıbbi hizmetlere erişimi olmayan hastalıktan muzdarip olduğu konusunda uyardı.

Yemen Kuşatmasını Kırma Halk Komitesi başkanı Abdullah Şaban, Al-Alam TV’ye verdiği röportajda, 450 bin hastanın tedavi için acilen seyahat etmesi gerektiğini ancak Suudi koalisyonu tarafından Sanaa Havaalanı ve diğer limanların kendilerine kapatıldığını ve kuşatıldığını söyledi.

Abdullah Şaban, Yemen kuşatmasının ülkedeki hastaneleri çok olumsuz etkilediğini, bunun da hastalığın tırmanmasına ve dolayısıyla hasta sayısının artmasına neden olduğunu vurguladı.

Yemenli yetkili, Yemen’de her 10 dakikada bir bir çocuğun öldüğünü vurgulayarak, Yemen’de çocuk ölümlerinde artış olduğu konusunda uyardı.

Şaban, akaryakıt ve petrol türevleri krizi ve elektrik kesintileri nedeniyle diyaliz merkezlerinin artık çalışmadığını ve bunun da böbrek nakli merkezlerinin kapanmasına yol açtığını belirtti.

“Yemen halkı hedeflenen soykırım altında yaşıyor. Kuşatmanın askeri ve bireysel eylemlerin sonucu olduğunu düşündük. Ama şimdi Yemen toplumunu yok etmek ve içinde geniş bir çatlak yaratmak isteyenlerin olduğuna kesinlikle inanıyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 2 =