Suudi Arabistan Güvenlik Konseyi’ni Toplantıya Çağırdı

Suudi Arabistan Güvenlik Konseyi’ni Toplantıya Çağırdı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Suudi Arabistan’ın Yemen güçlerinin topraklarına yönelik saldırılarını kınamak için BM Güvenlik Konseyi’ni toplantıya çağırdığını bildirdi.

New York’taki BM genel merkezine giden Suudi daimi delegasyonu, güvenlik güçlerinin Suudi sivil altyapı ve tesislerine yönelik saldırılarına ilişkin Güvenlik Konseyi’ne bir mektup sundu.

Heyet Twitter hesabından, mektubun 25 Mart 2022 Cuma günü kuzey Cidde’deki petrol ürünleri dağıtım istasyonuna ve Cizan’daki Al-Mukhtara istasyonuna devam eden Yemen saldırılarına atıfta bulunduğunu yazdı.

Russia Today’e göre mektupta, “BM Güvenlik Konseyi’ni bu terör saldırılarını şiddetle kınamaya ve dünya barışı ve güvenliğine yönelik bu tehditleri ele almak için bir toplantı düzenlemeye ve bunlara karşı kararlı adımlar atmaya çağırıyoruz” denildi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri Cuma akşamı, Suudi Arabistan’a yönelik “kuşatmayı kırmak” için üçüncü bir operasyonun başlatıldığını duyurdu.

Al-Mayadin Cumartesi sabahı, Yemen kuvvetlerinin Suudi Arabistan’ın derinliklerinde Cidde’deki Aramco petrol rafinerisine karşı geniş çaplı füze operasyonunu ayrıntılı olarak bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × 4 =