Yemen Ordusu: Suudi Arabistan’ın Başkentindeki Petrol Tesisini Hedef Aldık

Yemen Ordusu: Suudi Arabistan’ın Başkentindeki Petrol Tesisini Hedef Aldık

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü yaptığı açıklamada, ülkenin füze ve insansız hava aracı biriminin Suudi Arabistan’ın orta, batı ve güneybatısındaki birkaç kritik tesiste iki aşamalı büyük bir operasyon başlattığını söyledi.

Haberde, Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Yemen güçlerinin Suudi Arabistan topraklarının derinliklerinde misilleme operasyonunun ayrıntılarını açıkladı.

Daha önce düzenlediği basın toplantısında, Yemen silahlı kuvvetlerinin, Suudi-Emirlik koalisyonunun Yemen halkına yönelik devam eden saldırılarına ve acımasız kuşatmasına yanıt olarak “Yemen kuşatmasını yenmek için 2. Operasyon” adlı geniş çaplı bir askeri operasyon başlattığını söyledi.

Açıklamaya göre, operasyonun ilk aşamasında, Suudi düşmanının Riyad ve Yanbu bölgesi (Suudi Arabistan’ın batısında) ve diğer bazı bölgelerdeki çok sayıda önemli ve hayati tesislerini seyir füzeleri, balistik füzeler ve balistik füzeler ateşleyerek hedef alındığını belirtti.

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, gücün Suudi Arabistan’da her biri operasyonlar ve saldırılar tarafından hedef alınabilecek tam koordinatlara sahip bir hedef bankası olduğunu söyledi. Tuğgeneral ayrıca saldırganları Yemen kuşatmasına devam etmenin sonuçları konusunda uyardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 + four =