İran: İsrail Üssüne Yapılan Saldırı Ülkenin Güvenliğini Savunmak İçindir

İran: İsrail Üssüne Yapılan Saldırı Ülkenin Güvenliğini Savunmak İçindir

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İran İslam Cumhuriyeti Irak Büyükelçisi, Erbil’deki Mossad üssüne yapılan saldırının üssün İran’ın güvenliğine karşı faaliyet gösterme amaçlı olduğunu vurguladı.

Habere göre, İran İslam Cumhuriyeti’nin Irak büyükelçisi Iraj Mescidi, Pazartesi günü Erbil’deki Mossad üssüne yapılan son saldırı hakkında İsraillilerin Irak Kürdistan’ında bir üssü olduğunu vurguladı.

”Kürdistanlı İsraillilerin İran’ın güvenliğine karşı planlar yapıp faaliyet gösterdiğini söylediğini aktardı, “ancak topraklarımızın güvenliğini ihmal etmeyeceğiz. Kürdistan Bölgesi yetkililerini defalarca uyardık ama dinlemediler.” açıklamasında bulundu.

Bu nedenle İslam Cumhuriyeti bu üsse karşı Irak’ın egemenliğine saldırmak veya Irak ve halkını aşağılamak amacıyla değil, İran’ın güvenliğini savunmak amacıyla hareket etmiştir.

Kürt yetkililere konuşan Mescidi, “İsraillileri onlardan kurtulmak için Irak’tan çıkarmanızı bekliyoruz. Ama kovulmazlarsa, güvenliğimize karşı operasyonlar yapmak için ellerimizi bağlıyacakmıyız? Kesinlikle hayır” dedi.

İran Büyükelçisi, saldırıların ABD’ye veya Irak hükümetine değil, Siyonistlere yönelik olduğunu belirterek, Bazı medya kuruluşları ABD konsolosluğunu hedef aldığımızı söyledi. Bu açıklamalara şaşırdım. Kırk yıldır ABD ile aramızda bir çatışma olduğu doğru ama bu operasyon onlara karşı değildi. Bu, güvenliğimize karşı operasyon yapmak isteyen bir İsrail güvenlik üssüne yönelik bir operasyondu” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 − 1 =