İslami Cihat: İsrail Gayri Meşru Bir Doğumdur

İslami Cihat: İsrail Gayri Meşru Bir Doğumdur

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist rejimin Cumhurbaşkanı Herzog, Ankara ile Tel Aviv arasındaki ilişkilerin on üç yıl boyunca belirgin bir şekilde kesilmesinden sonra geçen hafta Türkiye’ye geldi.

Lübnan’daki Filistin İslami Cihad hareketinin genel sekreteri Haitham Abu al-Ghazlan, Al-Ahd haber sitesine yaptığı açıklamada, Siyonist liderin Türkiye’deki ağırlanmasına şiddetle kınandığını söyledi.

Türk halkı Filistin davasını her zaman sarsılmaz bir şekilde desteklediğini ilan etti, ancak ne yazık ki Türk hükümetinin kendi çıkarları ve hedefleri var ve Washington ile ilişkileri geliştirmenin Tel Aviv yolundan geçtiğini düşünüyor, ancak bu Ankara için büyük bir tehlike olduğunu belirtti.

Ebu el-Ghazlan, şu veya bu ülkenin çıkarları bahane edilerek düşmanla ilişkileri yeniden kurmaya çalışmanın Kudüs’e ve Filistin’e ihanet olduğunu sözlerine ekledi.

Filistin’in Kurtuluşu Halk Cephesi siyasi büro üyesi Kaid al-Ghoul, “Türkiye ile Türkiye ve Siyonist rejim arasındaki ilişkiler, çeşitli zamanlarda çeşitli siyasi gerilimlere rağmen kesilmedi ve ekonomik, diplomatik ve güvenlik işbirliği devam etti.” Dedi.

İslami Cihad siyasi bürosunun bir üyesi olan Youssef al-Husaynah, “İsrail, Batılı sömürge güçleri arasındaki zinadan doğan gayrimeşru çocuktur ve bu rejimle herhangi bir ilişki veya ilişkilerin normalleştirilmesi bu suçun kabulüdür, “dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × 3 =