Filistin Alimler Birliği: Herzog’un Ziyaretini Kınadı

Filistin Alimler Birliği: Herzog’un Ziyaretini Kınadı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Ankara ile Tel Aviv arasındaki ilişkilerin on üç yıl boyunca belirgin bir şekilde kesilmesinin ardından Türkiye’ye gelmesine Filistinli grupların şiddetle kınadığını bildirdi.

Filistin alimler birliği ziyarete yanıt olarak, “Filistin ve halkına desteğin en önemli tezahürlerinden biri, Siyonist rejimle her türlü etkileşimi bir kenara bırakıp onu güçlendirmeye değil, bitirmeye çalışmaktır” dedi.

Türkiye’ye hitap eden birlik, Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesinin Müslüman Ümmeti için bir tehlike olduğu ve aynı zamanda Türkiye için de tehlikeli olduğu konusunda uyardı.

Herzog’un Türkiye ziyareti, Ankara ve Tel Aviv arasındaki ikili ilişkilerin gerçeğini ortaya koydu ve ”güvenlik, ekonomik ve siyasi boyutlarının durmadığını gösterdiği vurgulandı.

Alimler Birliği, Türk milletinin Filistin milletine ve milli haklara yönelik duruşunu takdir ederken, Türk milletinin Türkiye’nin resmi politikasına asla aldanmayacağını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 + 15 =