ABD, Rusya’yı Güvenlik Konseyi’nden Çıkarmayı Planlıyor

ABD, Rusya’yı Güvenlik Konseyi’nden Çıkarmayı Planlıyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD’li milletvekilleri, Rusya’yı BM Güvenlik Konseyi’nden ihraç eden bir kararı onayladı.

ABD Kongresi, Ukrayna’ya karşı askeri operasyonlar başlatması nedeniyle Rusya’yı BM Güvenlik Konseyi’nden çıkarmayı amaçlayan bir karar çıkardı.

Birleşmiş Milletler’in Rusya’yı daimi üyeliğinden çıkarmak için tüzüğünün 23. paragrafını değiştirmek için gerekli “düzenleyici eylemi” yapmasını gerektiriyor.

Karar, Rusya’nın “Ukrayna’yı işgaline” atıfta bulunarak, Moskova’nın Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlığına verdiği desteğin uluslararası barış ve güvenliğe ciddi bir tehdit oluşturduğunu ve Rusya’nın Güvenlik Konseyi’nin daimi üyesi olarak rolüyle çeliştiğini belirtti.

Tasarı, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nin Cumhuriyetçi üyesi Claudia Toni tarafından sunuldu.

Kıdemli Kongre Üyesi Ofisi başkanı Nick Stewart, Rusya’yı Güvenlik Konseyi’nden çıkarmanın iddialı bir hedef olduğunu, ancak planın Moskova üzerindeki baskıyı artırabileceğini söyledi. Planın Rusya’ya bir mesaj göndermek için tasarlandığını söyledi.

Rusya, 24 Şubat Perşembe sabahı Ukrayna’ya askeri saldırı emri verdi. Bu gelişme, Moskova’nın doğu Ukrayna’daki Donetsk ve Luhansk cumhuriyetlerinin bağımsızlığını resmen tanımasından günler sonra geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 + 3 =