Yemen’deki 8 Yıllık Suudi-BAE Saldırganlığına İlişkin Son İstatistikler

Yemen’deki 8 Yıllık Suudi-BAE Saldırganlığına İlişkin Son İstatistikler

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen’deki kadın hakları örgütü El İntisaf, Suudi-Emirlik-Amerikan saldırganlık koalisyonunun sekiz yıllık saldırganlığı sonrasında hayatını kaybeden Yemenli kadın ve çocuklar arasındaki can kayıplarına ilişkin en son istatistikleri yayınladı. .

Adalet Örgütü’nden alıntı yapan Al-Khobar Al-Yemeni haber sitesi, Yemen halkına karşı savaşın sekizinci yılına girerken, Yemenli çocuklara ve annelere karşı daha fazla suç işlendiğini bildirdi.

Örgüt, bugüne kadar Suudi-Emirlik koalisyonunun saldırganlığı sırasında 13.313 Yemenli çocuk ve kadının öldürüldüğünü ve yaralandığını söyledi. Örgüte göre saldırılarda 6.273 kadın ve çocuk hayatını kaybetti.

Örgüt, saldırılarda 2.426 kadın ve 3.847 çocuğun hayatını kaybettiğini, saldırgan koalisyonun saldırganlığında 2.834 kadın ve 4.206 çocuğun yaralandığını söyledi.

Adalet Örgütü ayrıca geçen yıl Şubat ayında Suudi-Emirlik koalisyonunun saldırganlığı hakkında istatistikler yayınlayarak, Suudi koalisyonunun Yemen’deki saldırganlığının Ocak 2021’in sonunda başlamasından bu yana 6.190 Yemenli kadın ve çocuğun hayatını kaybettiğini ve 6.000 ve 898 Yemenli kadın ve çocuğun hayatını kaybettiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × 3 =