Siyonist Medya: Hizbullah İHA’sına Karşı Kaybettik

Siyonist Medya: Hizbullah İHA’sına Karşı Kaybettik

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İbrani gazetesi, İsrail ordusunun Hizbullah’a ait insansız hava aracını dün işgal altındaki topraklarda durduramamasına değinerek; İsrail ordusunun hem güvenlik hem de ekonomik açıdan başarısız olduğunu belirtti.

Habere göre, İbranice Kalkalist gazetesi Cuma akşamı, Lübnan Hizbullah hareketinin sızma insansız hava aracını engellemeye çalışmanın Siyonist ordusu için maliyetli olduğunu bildirdi.

Kalkalist gazetesi, “F-16 savaş uçakları ve Apache helikopterleri ve Demir Kubbe füzeleri, İsrail’e Lübnan’dan sızan insansız hava aracını engelleyemedi” dedi.

Kalkalist, güvenlik başarısızlığına ek olarak bu yetersizliğin Tel Aviv ordusu için de ekonomik bir başarısızlık olduğunu ve rejim güçlerinin müdahale etmek için mevcut ve düşük maliyetli yolları kullanmasını gerektirdiğini ekledi.

“İsrail hava kuvvetleri Demir Kubbe ateşini harekete geçirdi ve F-16’ları ve Apaçi helikopterlerini ateşledi; Ancak insansız hava aracının Lübnan’a dönmesini engelleyemediler” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × five =