Bahreyn devriminin Yıl Dönümü Beyrut’ta Kutlandı

Bahreyn devriminin Yıl Dönümü Beyrut’ta Kutlandı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Al-Wefaq Bahreyn, Bahreyn Halk Hareketi’nin 11. yıldönümünü Lübnanlı ve Filistinli siyasi grubun yanı sıra bir dizi ulema ve sivil şahsiyetlerle birlikte Beyrut’ta kutlayarak Bahreyn’in iktidardaki rejime karşı barışçıl devrimine desteklerini vurguladılar.

El-Wefaq Bahreyn, Bahreyn Barışçıl Devrimi’nin 11. yıldönümü münasebetiyle Bahreynli isimlerin yanı sıra çok sayıda Lübnanlı ve Filistinli siyasi şahsiyetin katılımıyla Beyrut’ta “Hak yolda birlik” sloganıyla bir tören düzenledi.

Hizbullah’ın siyasi konseyi Milletvekili Mahmud el-Kamati, “Lübnan direniş meydanı, özgürlük meydanı, ifade meydanı, düşmana karşı zafer meydanıdır ve bu nedenle Bahreyn ve Bahreyn halkının yanında utanmadan duruyoruz” dedi.

Al-Wefaq Ulusal İslam Derneği başkan yardımcısı Şeyh Hüseyin el-Dihi, Al-Alam’a şunları söyledi: son derece barış ve kararlılık.”

Direniş Alimleri Birliği başkanı Şeyh Maher Hammoud da şunları söyledi: “Mesele bi, kurtuluş meselesi, Allah’a kulluk meselesidir.”

Lübnan Müslüman Ulema Derneği mütevelli heyeti başkanı Şeyh Gazi Halili de Bahreyn halkının eyleminin onların onurlu yaşama haklarını vurguladığını ve ülkelerini yönetmedeki rollerini teyit ettiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × 5 =