Aliyev, Ayetullah Reisi’yi Tebrik Etti

Aliyev, Ayetullah Reisi’yi Tebrik Etti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ayetullah Seyyid İbrahim Reisi’yi İslam Devrimi’nin zaferinin 43. yıl dönümünü kutladı.

Mesajda, “İki ülke arasındaki ilişkiler; tarih boyunca dostane ve iyi komşuluk ortamında yaşamış ve ortak ahlaki değerleri paylaşan milletlerimizin iradesinden kaynaklanmaktadır. İki ülke arasındaki böylesine sağlam temeller üzerine kurulmuş ilişkilere özel önem veriyoruz.

Bugün ikili ilişkilerimizin yukarı yönde gelişmesi sevindiricidir. Üst düzey siyasi görüşmeler, karşılıklı toplantılar ve düzenli toplantılar ve imzalanan belgeler, işbirliğimizi güçlendirmek için güçlü bir ivme sağlıyor. Buna güzel bir örnek; ekonomi, ticaret, enerji, ulaşım ve diğer alanlardaki işbirliğimizin kapsamının artmasıdır.

Aşkabat’ta karşılıklı anlayış ortamında sizinle buluşmayı dört gözle bekliyorum. Ayrıntılı sohbetlerimizin ilişkimizi daha da geliştirmemize ve yeni bir niteliksel aşamaya girmemize yardımcı olacağına inanıyorum.

Mektubun sonunda ilham Aliyev, Azerbaycan Cumhuriyeti ile İran arasındaki ilişkilerin iki ulusun çıkarları doğrultusunda ortak çabalarla gelişmeye ve güçlenmeye devam edeceğine olan güvenini dile getirdi.”

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin İran Büyükelçisi Ali Alizadeh de tweetinde: ” İslam Devrimi’nin zafer günü olan İran İslam Cumhuriyeti’nin Milli Günü vesilesiyle, İran’ın sevgili halkını tebrik ediyorum.” mesajını paylaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 + sixteen =