Suudi Kesimlerden Tel Aviv ile Askeri Tatbikata Girilmesine Büyük Tepki

Suudi Kesimlerden Tel Aviv ile Askeri Tatbikata Girilmesine Büyük Tepki

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Suudi Arabistan’ın ABD liderliğindeki ortak bir deniz tatbikatına İsrail ile katılımı, birçok aktivist ve kesimlerin tepkisne neden oldu.

Habere göre, Suudi Arabistan’ın Basra Körfezi’ndeki İsrail rejimi donanmasının varlığıyla ABD öncülüğündeki deniz tatbikatına katılması Twitter kullanıcılarının tepkisine neden oldu.

Arabi 21 şöyle yazdı: Siyonist rejim ve Suudi Arabistan, ABD Donanması komutasındaki Bahreyn deniz tatbikatına katılan 60 ülke arasında yer alıyor.

İsrail ordusu, ABD Merkez Komutanlığı bünyesinde 60 ülke ve uluslararası örgütlerden 9 bin asker ve 50 geminin yer aldığı Bahreyn Deniz Tatbikatı’na katıldığını duyurdu.

İsrail ordu sözcüsü Avikha Adreei yaptığı açıklamada, “IMX/CE202 tatbikatına altmış ülke katılıyor ve İsrail donanması tatbikata ilk kez katılıyor” dedi.

“İsrail savaş gemisi filosu, Kızıldeniz’deki ABD Beşinci Filosu ile bölgesel olarak katılmak üzere eğitilecek” dedi.

Suudi Arabistan ve İsrail rejimi ilk kez ABD öncülüğündeki çok uluslu bir askeri tatbikatta yer alacak ve bu iki taraf arasındaki yakınlığı gösterebilecek bir hareket. Bu tatbikat birçok aktivist ve kesimden eleştiri ve tepki aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 − fourteen =