Altı Rus Savaş Gemisi Suriye’nin Tartus Limanına Demir Attı

Altı Rus Savaş Gemisi Suriye’nin Tartus Limanına Demir Attı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Rusya Savunma Bakanlığı, Avrupa’daki tatbikatları tamamladıktan sonra altı büyük Rus lojistik gemisinin Suriye’nin Tartus limanına ulaştığını söyledi.

Habere göre, Rusya Savunma Bakanlığı basın ofisi yaptığı açıklamada, kuzey ve Baltık filolarına ait altı büyük lojistik gemisinin Suriye’nin Tartus limanına yanaştığını duyurdu.

Sputnik’e göre açıklamada, “Kuzey ve Baltık Filolarından bir dizi savaş gemisi, Amiral Nikolai Yumenov komutasındaki bir Rus deniz tatbikatı kapsamında Avrupa ve Akdeniz’in doğu kısmına seferlerini tamamladı”

Rusya Savunma Bakanlığı, 6 bin deniz mili yol kat eden altı büyük lojistik gemisi Pyotr Murgonov, Georgy Pubdonosts, Olegnorsky Gornyak, Korolyov, Minsk ve Kaliningrad’a yakıt ikmali yapılacağını, içme suyu ve yiyecek yüklemelerinin limanda devam edeceğini bildirdi.

Moskova ve Şam, Tartus limanında Rus donanması için nükleer savaş gemileri de dahil olmak üzere 11 savaş gemisinin 49 yıl Tartus’ta kalmasını sağlayacak bir lojistik merkezi geliştirmek için bir anlaşma imzaladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 + 2 =