İsraillilerin Yüzde 59’u Göçü Düşünüyor

İsraillilerin Yüzde 59’u Göçü Düşünüyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; göre, Yapılan araştırma sonuçları, İsraillilerin %59’unun işgal altındaki Filistin dışına göç etmek için farklı ülkelerin büyükelçiliklerine gittiğini veya bu ülkeleri ziyaret etmeyi düşündüklerini gösteriyor.

Anket ayrıca İsrailli ailelerin %78’inin işgal altındaki Filistin dışına seyahat eden çocuklarını desteklediğini gösteriyor. Siyonist gazete Ma’ariu’nun yazarı Kalman Libeskind, “İsrail’de Siyonizm ve İsrail’den çok uzak ve Yahudi devletine daha az önem veren bir sol fenomenin büyümesine karşıyız” dedi.

Siyonist TV Kanal 10 da 2014 yılında Almanya’nın başkenti Berlin’e göç etmek isteyenlerin sayısının 25.000’e ulaştığını açıklamış ve Berlin’e göçün organizatörlerinden birine göre 9000’den fazla kişinin göçmenlik başvurusuna atıfta bulunmuştu. Aralarında İsrail ordusu subaylarının da olduğunu söyledi.

İsrail’de yapılan bir anketin sonuçları ayrıca İsraillilerin %40’ının ekonomik istikrarsızlık, eşitsizlik ve Filistinlilerle olan çatışmanın çözümündeki çıkmazdan kaynaklanan hayal kırıklığını öne sürerek tersine göçü düşündüğünü gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × one =