IŞİD Kadın Taburu’nun ABD’li Komutanı Suriye’de Tutuklandı

IŞİD Kadın Taburu’nun ABD’li Komutanı Suriye’de Tutuklandı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD Adalet Bakanlığı, Suriye’deki IŞİD Kadın Taburu’na komuta eden Amerikalı Alison Flock-Ackern’in kısa süre önce tutuklanarak ABD Federal Soruşturma Bürosu’na (FBI) teslim edildiğini duyurdu.
Habere göre, ABD Adalet Bakanlığı yaptığı açıklamada, Suriye’deki IŞİD Kadın Taburu’na komuta eden Amerikalı bir kadının yabancı bir terör örgütünü desteklemekle suçlandığını duyurdu.

ABD Adalet Bakanlığı yaptığı açıklamada, Orta Amerika’nın Kansas eyaletinden 42 yaşındaki Alison Flock-Ackren adlı kadının kısa süre önce Suriye’de tutuklandığını ve FBI’a teslim edildiğini söyledi.

Aşırılık yanlısı kadının Pazartesi günü Washington’daki İskenderiye Federal Mahkemesi’ne çıkması planlanıyor. Suçlu bulunursa, 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Washington Post’a göre, onun davası ABD’de bir kişinin IŞİD’de bu kadar yüksek bir mevkide olmakla suçlandığı bu türden ilk dava olma özelliğini taşıyor.

ABD Adalet Bakanlığı, Alison Flock-Ackren’in yıllar önce Suriye’ye terörist faaliyetlerde bulunmak veya teröre destek amacıyla gittiğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 − 7 =