İsrail ve Lübnan Doğalgaz Anlaşması İmzaladı

İsrail ve Lübnan Doğalgaz  Anlaşması İmzaladı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İsrail basını, İsrail Başbakanı Naftali Bennett’in kabinesi ile Lübnan hükümeti arasında gaz arzı konusunda gizli bir anlaşma imzalandığını bildirdi. Bu gizli anlaşma İsrail gazetelerinde de yayınlandı.
İsrail medyasına göre, Bennett’in kabinesinin böyle bir anlaşmayı imzalamasının en önemli nedenlerinden biri Lübnanlıların İran’dan yakıt ithal etmesine bir alternatif oluşturmak ve Hizbullah’ın ana destekçisi İran’ı Lübnan’a yakıt ithal etmekten uzaklaştırmaktır.
Elbette dünya toplumu İsrail’in Kudüs ve Filistin’i işgalinden ve Müslümanlara karşı hasmiyane muamelesinden habersiz değil şüphesiz bu konu ileride Lübnan’a pahalıya mal olacaktır.
Hizbullah, İslami Cihat, Hamas ve diğer direniş hareketleri, düşman, işgalci ve çocuk katili Siyonist İsrail’e karşı direnişin ve cihadın tek yol olduğunu vurguluyor.

Bu durumda Müslüman devletler ile düşman İsrail arasındaki ilişkilerin herhangi bir alanda normalleştirilmesi kabul edilemez ve direnişe ihanettir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 + 20 =