İsrail Hapishanelerinde Yüzlerce Mahkum Hasta

İsrail Hapishanelerinde Yüzlerce Mahkum Hasta

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistinli Mahkumlar ve Özgürlük İşleri Komitesi araştırma departmanı başkanı, İsrail hapishanelerinde düzinelerce kanser gibi tehlikeli hastalıklara sahip 600’den fazla hasta mahkum olduğunu söyledi.

El-Mayadin’e göre, onlarca kişinin kalp hastalığı, böbrek yetmezliği ve kanser gibi tehlikeli hastalıklara sahip olduğunu veya felç olduğunu ve bazılarının başkalarının yardımı olmadan tuvaletini bile yapamadıklarını belirtti.

Ayrıca, tüm tutuklular muayene edilirse hasta tutukluların sayısı kuşkusuz daha fazla olacağının açıklanmasında bulunuldu.

Bu bağlamda, Filistinli Mahkumlar İşleri Komitesi geçtiğimiz günlerde kanser hastası bir mahkum olan “Nasır Ebu Hamid”in fiziksel durumunun kritik olduğunu ve komada olduğunu duyurdu.

İsrail cezaevlerinde bulunan Filistinli tutukluların sayısının 40’ı kadın, 170’i çocuk ve 380’i tutuklu olmak üzere 4 bin 500 civarında olduğu bildiriliyor.

543 tutuklu müebbet hapis cezasına çarptırıldı ve bu mahkumların 300’ü tehlikeli ve kronik hastalıkları sahip olduğu bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × two =