Kasım Süleymani Komutasındaki Direniş Ekseni Umutları Tazeledi

Kasım Süleymani Komutasındaki Direniş Ekseni Umutları Tazeledi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Lübnan Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı, Suudi Arabistanlı Şii din âlimi Şeyh Nemr’in şehadetinin altıncı yıldönümü münasebetiyle Arabistan Yarımadası Muhalifleri Derneği’nin Beyrut’ta düzenlenen dünkü toplantısında, Hacı Kasım Süleymani’nin, direniş eksenini İslam ümmetinin kimliğini kurtarma yoluna koyduğunu vurguladı.

Lübnanlılar, dün Beyrut’un güneyinde bulunan Dahiye bölgesinde Suudi Şii din âlimi Şeyh Nemr Bakır en-Nemr’in şehadetinin altıncı yıldönümü münasebetiyle özel bir program düzenledi.

Şeyh Nemr olarak bilinen Nemr Bakır en-Nemr, Arabistan’ın Şii din âlimlerinden olup, Al-i Suud hükümetini eleştirenlerdendi ve 2014 yılı Aralık ayında sapkın inançlara sahip olduğu, savaş çıkarmak istediği, hükümete itaat etmediği ve halkı Al-i Suud rejimini devirmeye davet ettiği suçlamalarıyla idam cezasına çarptırıldı.

Bu büyük Şii din âliminin 2 Ocak 2016’da idam edilmesi, bölge ve bölge ötesinde geniş çaplı protestolara neden oldu.

Şehit Şeyh Nemr için el-Mücteba Dahiye Merkezi’nde düzenlenen anma törenine Lübnan ve bölgeden çok sayıda siyasi, dini ve kültürel şahsiyetin yanı sıra Arabistan Yarımadası Muhalifleri Derneğinin temsilcileri de katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × three =