Irak Direnişinden Arabistan’da İki Bahreynlinin İdamına Tepki

Irak Direnişinden Arabistan’da İki Bahreynlinin İdamına Tepki

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Irak Nucba İslami Direnişi Genel Sekreteri, Suudi Arabistan’da mahkemenin iki Bahreynli Şii genci ölüm cezasına çarptırmasına tepki gösterdi.

Habere göre, Irak İslami Direniş HareketiGenel Sekreteri Şeyh Ekrem Al-Kaabi, dünyanın Al-Suud’un iğrenç suçları ve insanlık dışı davranışları konusundaki cehaletini eleştiren bir mesaj yayımladı.

Suudi Arabistan’da iki genç Bahreynli Şii’nin idamına tepki gösteren Şeyh Ekrem el-Kaabi, Suudi rejiminin suçlarına karşı uluslararası sessizliği eleştirerek, asil hareketin Suudi rejiminin mazlum halklarının yanında duracağını ve sesi olacağını söyledi.

Mesajında,”El Suud rejimi Bahreyn ve bölgedeki masum vatandaşlara yönelik soykırımı daha ne kadar sürdürecek? Peki bu suçlara yönelik sessizlik ve kayıtsızlık daha ne kadar devam edecek? El Suud rejimi tarafından iki Bahreynli’nin idamı “mezhepçi” bir eylemdir.” diye ekledi.

Suudi temyiz mahkemesi, iki Bahreynli genç Cafer Sultan ve Sadegh Thamer’in ölüm cezalarını onadı. Suudi mahkemesinin kararının ardından Bahreyn’in Dar Kalib semtinde gösteriler düzenlendi ve protestocular Suudi yetkililerin kararına karşı çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × two =