Hizbullah Bazı NATO Ülkelerinden Daha Güçlü

Hizbullah Bazı NATO Ülkelerinden Daha Güçlü

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İsrailli bir askeri uzman, Lübnan Hizbullah hareketinin bugün bazı NATO üyelerinden çok daha güçlü olduğunu kabul etti.

Maşreg’e göre, Gazze Şeridi’nin işgali konusu Siyonist rejimde tartışmalara neden oldu; Çünkü çoğu askeri uzman, İsrail ordusunun Hamas ve diğer Filistinli gruplarla olan savaşı kara harekâtlarıyla kendi lehine bitirmeye henüz hazır olmadığına inanıyor.

Kara harekatı çok sayıda rejim askerinin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanacak ve bu Lübnan’da Hizbullah’la olası herhangi bir savaşta geçerli olacağını ve her durumda Siyonist rejim yenileceğini belirtildi.

Bu bağlamda, Siyonist Ulusal Güvenlik Araştırma Merkezi, Ron Tira tarafından, Tira’nın Siyonist rejimin herhangi bir kara operasyonuna karşı olduğunu açıkça belirttiği bir çalışma yayınladı.

Çalışmada, “Askeri operasyon başlatma kararı, savaşın stratejik hedeflerine ulaşılmasında rol oynayabilecek uzun vadeli bir hedefe ulaşmak için alınmalıdır” diye yazdı.

İsrailli uzman, ”Siyonist rejimin Lübnan’da Hizbullah’a karşı “savaşlar arasındaki savaşta” stratejisinin başarısız olduğunu ve hareketin askeri cephaneliğinin büyümesini durdurmadığını, tam tersine Hizbullah’ın yıkıcı askeri gücünün arttığını görüyoruz.” dedi.

Tel Aviv’deki üst düzey kaynakları kullanan Tira, Siyonistlerin tüm çabalarına rağmen Hizbullah’ın “bugün çok tehlikeli bir askeri güç olduğunu vurguladı. Bu güç, birçok NATO üye devletinin gücünden daha büyük. … Hizbullah’ın nokta atışı füzeleri, intihar dronları ve karadan havaya füzeler dahil olmak üzere askeri kapasitesi her geçen gün artıyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × 2 =