Nasrallah: Amerika Dost Değil, Düşmandır

Nasrallah: Amerika Dost Değil, Düşmandır

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu ahbere göre; Hizbullah Genel Sekreteri, Irak’taki Amerikan güçlerinin varlığına hoşgörü veya göz yummanın aslında şehit Süleymani ve Mühendis’in yeniden öldürülmesi anlamına geldiğini söyleyerek, ‘Değerli şehitlerimizin kanı bize Amerika bölgeye hakim olduğu sürece zulmün ve baskının devam edeceğini söylüyor’ dedi.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Kudüs Gücü eski Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi eski Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in şehadetinin ikinci yıldönümü münasebetiyle konuşma yaptı.

Nasrallah, Şehit Süleymani ve Şehit Ebu Mehdi el-Mühendis’e yönelik suikastın sonuçlarının bugüne kadar devam ettiğini belirterek, “Direniş şehitleri için Irak, İran ve diğer bölgelerde düzenlenen anma törenleri, onlara olan saygımızı gösteriyor ve bu şehitlerin kardeşlerinin direniş yolundaki istikrarına ve Amerikan-Siyonist planlarıyla yüzleşmesine vurgu yapmaktadır” dedi.

Nasrallah, son iki yılda “Kudüs Kılıcı Operasyonu” da dahil olmak üzere bu iki şehidin yolunun devam ettiğini gösteren büyük savaşlar yaşandığını söyledi.

Nasrallah Irak’ta ABD’nin varlığına değinerek, ‘Amerikalılar Irak’ı işgal etti ve on binlerce insanı öldürdü, ülkeyi mahvetti, kaynaklarını ve servetini yağmaladı ve Iraklılara karşı en büyük işkenceleri gerçekleştirdi. IŞİD Amerikalılar tarafından icat edildi ve Irak’ta işlenen tüm suçlardan bu ülke sorumlu. ABD, IŞİD bahanesiyle Irak’a döndü.’

Irak’ı işgal eden ve bu ülkede tiranlığın yolunu tutan ve Şehit Süleymani suikastından önce bu ülkede birçok suç ve cinayet işleyen ABD’dir.

ABD’nin tarihte eşi benzeri görülmeyen bir katil olduğunu belirten Nasrallah, “Şehit Süleymani Irak halkının yanında durdu ve direnişin kurulmasında önemli katkıda bulundu. İran, ABD’nin oluşturduğu terör örgütü IŞİD’le mücadelede Irak halkının yanında duran ilk ülke idi. Şehit Süleymani işgalci güçlerin karşısında durdu ve Irak’taki direniş gruplarının kurulmasında önemli rol oynadı” ifadelerinde bulundu.

Hasan Nasrallah Yemen’deki savaşın sorumlularının ABD ve desteklediği koalisyon olduğunu vurguladı ve ‘Yemen’deki savaşın ilk sorumluluğu ABD’ye aittir ve bu saldırgan savaşın faili Suudi Arabistan’dır’ dedi.

Nasrallah konuşmasının sonunda, ‘ABD, bölgemizdeki saldırganlığın ve işgalin ve zulmün temeli, onu düşman olarak kabul edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fifteen + eleven =