Avrupa Parlamentosu Üyesi: General Süleymani Suikastı Uluslararası Hukukun İhlalidir

Avrupa Parlamentosu Üyesi: General Süleymani Suikastı Uluslararası Hukukun İhlalidir

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Avrupa Parlamentosu üyesi, General Kasım Süleymani suikastının ABD tarafından vahşi bir suç olduğunu ve uluslararası hukuka ve BM Sözleşmesinin ihlali olduğunu belirtti.

Avrupa Parlamentosu İrlanda temsilcisi Mick Wallace, İslam Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin şehadetinin ikinci yıldönümünde, yaptığı açıklamda bu terörün vahşi bir suç olduğunu belirtti.

Twitter sayfasında, “General Süleymani’nin iki yıl önce öldürülmesi, ABD hükümeti tarafından bir kez daha uluslararası hukuku ve BM Sözleşmesini ihlal ettiklerini gösteren vahşi bir suçtu” diye yazdı.

Wallace, “Bu (suç), bu suçu kınamayı reddeden AB ve üye devletleri hakkında neyi gösteriyor?” dedi.

Birkaç gün önce Avrupa Parlamentosu üyesi, General Kasım Süleymani’nin şehadetini anma töreninde, kimsenin General Süleymani kadar Irak’ta IŞİD’i yenmek için uğraşmadığını, ancak uluslararası toplumun ona yapılan suikastı kınamadığını vurguladı.

IŞİD’in yükselişinden ve cihatçı grupların silahlandırılmasından ABD ve müttefikleri sorumlu olsa da, hiç kimse Irak’ta IŞİD’i yenmek için General Süleymani kadar sıkı çalışmadı” dedi. “Amerika Birleşik Devletleri tarafından öldürüldüğünde uluslararası toplumun kınaması neredeydi?” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen + one =