CIA, Yüzlerce Danimarkalı Yetim Üzerinde Dizli Deneyler Yaptığı İfşa Oldu

CIA, Yüzlerce Danimarkalı Yetim Üzerinde Dizli Deneyler Yaptığı İfşa Oldu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Danimarka’da yeni yayınlanan bir belgesele göre, CIA 1960’ların başlarında gizli deneylerde çoğu yetim olan 311 Danimarkalı çocuğu kullanıldığı açıklandı.

Habere göre, Danimarka’da yeni yayınlanan bir belgesel, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatını (CIA) birkaç yüz İskandinav çocuk üzerinde deney yapmakla suçluyor.

Belgesele göre CIA, 1960’ların başlarında, çoğu evlat edinilen veya yetimhanelere yerleştirilen 311 Danimarkalı çocuk üzerinde gizli deneyler yapıldığını belirtiyor.

Danimarka belgeseli “My Search”, ABD casus teşkilatını Kopenhag’daki yerel yetkililer tarafından kontrol edilen bir hastanede yapılan deneylerle suçlanıyor.

Rasha Today’in haberine göre, çocukken deneylere katıldığını söyleyen Per Venik, kendisine elektrotlar bağlı bir sandalyeye yerleştirildiğini ve kendisini yüksek, keskin sesleri dinlemeye zorladığını söyledi. Görünüşe göre bu deneyin amacı, bir çocuğun psikotik özelliklere sahip olup olmadığını belirlemekti.

“Çok üzücüydü ve bu sadece benim hikayem değil, birçok çocuğun hikayesi, bunun, bu toplumda bir vatandaş olarak haklarımın ihlali olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Vanick ve Ulusal Arşivlere göre, proje bir ABD sağlık hizmeti tarafından finanse edildi ve CIA tarafından yürütülen İnsan Ekolojisi Fonu tarafından desteklendi.

Çocuklara çalışma sırasında veya sonrasında testlerin ne için olduğu söylenmezken, 1977’de Danimarkalı bir psikiyatrist tarafından çalışmayı detaylandıran bir tez yayınlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × 5 =