Direniş Cephesi liderleri, Direniş Hattı Şehitlerinin Şehadeti Hakkında Ne Dedi?

Direniş Cephesi liderleri, Direniş Hattı Şehitlerinin Şehadeti Hakkında Ne Dedi?

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Direniş şehitleri ve General Kasım Süleymani’nin şehadet yıl dönümü yaklaşıyor.

General Kasım Süleymani’nin 3 Ocak 2020 Cuma sabahı Bağdat havaalanında Amerikalı terristler tarafından şehadet edilmesi, üzüntü ve aynı zamanda gurur duygusu uyandırdı, Direniş Cephesi’nin aşıkları, İslam’ın yüceltilmesinde emsalsiz olan bir kişinin kaybının üzüntüsünü ve İslam’ın böyle çocuklar yetiştirdiği ve onun devrini anlayıp yaşamayı başarmış olmanın gururunu paylaştılar.

Hakkın tecellisi için 40 yıl savaşan, değerli ve tarihi zaferler elde eden General Kasım Süleymani’yi Cenab-ı Allah şehadetle ödüllendirdi.

Direniş dünyasının liderleri ve şahsiyetleri, bu İslam askerinin şehadet haberini duyurduğu ve doğruladığı ilk saatlerden itibaren, Devrimin Yüce Lideri ve Direnişin önemli şahsiyetleri General’in karakterini anlatan mesajlar yayınladılar. Bunlardan Birkaçı;

Seyyid Hasan Nasrallah: O’nu Kıskanıyorum

Hizbullah’ın Lübnan’daki Genel Sekreteri Seyed Hassan Nasrallah, General Kasım Süleymani’nin şehadet haberini doğruladıktan sonra taziye mesajı gönderen ilk kişilerden biriydi. ”Bir mesajında ​​şehadetini kıskanmak olduğunu belirterek, Ondan sonra bıraktığımız aylarda onun yolunu tamamlayıp hedeflerine ulaşacağız ve [cihadın] her alanında bayrağını yükselteceğiz” dedi.

Seyyid Abdül Malik el-Husi: Kibirlilerin ona ne kadar kızgın olduğunu gösteren bir tanıklıktı

Bir yıl sonra Şehit Süleymani’nin ailesine bir mektup yazdı: “Allah onu yüce bir askeri olarak makamında karar kılsın. O, basiret, samimiyet, fedakarlık ve alçakgönüllülüğün en üst düzeyine sahipti. Sanki tüm sahnelerde ve alanlarda önemli bir rol oynamış gibiydi. Özel bir şehitlikle şehadet makamına ulaştığı gibi General Süleymani ne kadar etkili olduğunu ve kibirlilerin ona ne kadar kızgın olduğunu gösteren bir tanıklıktı.

Beşar Esad: Şehit Süleymani’nin hatırası Suriye halkının hafızasında kalacak

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad da Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin şehadetiyle ilgili taziyelerini ileterek Devrimin Dini Lideri’ne gönderdiği mesajda şunları kaydetti: “

Esad mesajında, “Şehit Süleymani’nin hatırası Suriye halkının hafızasında kalacak ve Suriye halkı, Süleymani’yi teröre karşı ülkenin savunmasında Suriye Arap Ordusu’nun yanında durduğunu asla unutmayacaktır.” dedi.

Şeyh Naim Qasim: General Süleymani ve yoldaşlarının şehadetinden sonra güçlendik

General Süleymani’nin şehadetinden iki gün sonra Hizbullah’ın Lübnan’daki Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Qasim, Şehit Kasım Süleymani’nin evini ziyaret ederek ailesine taziyelerini ileterek, “General Süleymani ve silah arkadaşlarının şehadetinden sonra daha da güçlendik ve bunu kanıtlayacağız” dedi.

El-Kassam Tugayları: General Süleymani Filistin’in desteklemekte büyük rol oynadı

Hamas’ın askeri kanadı Şehit İzzeddin el-Kassam’ın taburları, bir mesajda General Kasım Süleymani’nin Filistin davasını ve direnişini desteklemede önemli bir rol oynadığını ve cihatının İsrail’i yok etmeye çalışmak olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × two =