Yemen: Suudilerin Hastanelere Saldırıları Bir Savaş Suçudur

Yemen: Suudilerin Hastanelere Saldırıları Bir Savaş Suçudur

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti yetkilileri, Suudi koalisyonunun Sana’daki eğitim merkezlerine, birkaç hastane ve tıp merkezine yönelik saldırılarını kınadı.

El-Mesira’ye göre, Yemen İnsani İşler Yüksek Konseyi sözcüsü Talat al-Şarjabi, Suudi koalisyonunun birkaç tıbbi kompleksin bulunduğu kalabalık bir alana kasıtlı saldırısının, Yemen halkının daha fazla acı çekecek tam bir savaş suçu olduğunu söyledi.

”Suudi koalisyonu Sana’ya yönelik saldırılarını yoğunlaştırırken, kurumlara ve Yemen hastanelerine hizmet etmek için insani yardım programlarının azaltıldığı için şikayette bulunduk” diye ekledi.

Yemen kaynaklarına göre, Suudi koalisyonunun Sanaa’daki Al-Aliya Hastanesi yakınlarında düzenlediği saldırılar, hastalar ve sağlık personeli arasında paniğe yol açtı ve hastanede ağır hasar oluşmasına, hastalara verilen hizmetlerin durmasına neden oldu.

Suudi koalisyonu, Sanaa’nın merkezinde üç özel ve devlet hastanesi ile düzinelerce teşhis ve tedavi merkezine ev sahipliği yapan tam teşekküllü bir tıbbi bölgeyi hedef aldı.

Saldırılarda en az 20 kişi yaralanırken, hastalar saldırılardan dolayı hastanelerden tahliye oldu.

Sanaa sağlık bürosu başkanı Motahar al-Marvani, Suudi koalisyonunun hastanelere yönelik hava saldırılarının, temelde saldırganlık ve kuşatma altında olan Yemen sağlık sektörü üzerinde kasıtlı bir baskı oluşturma girişimi olduğunu vurguladı.

Başkent hastanelerinin ağır hasar gördüğüne Marvani, tıbbi teşhis merkezlerinin tamamen kapatıldığını ve başkent Sanaa ve diğer illerde tedavi için gelen binlerce hastanın yaralandığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 + 6 =