Tahran: Bakü İle İlişkileri Geliştirmek İçin Yol haritamız Var

Tahran: Bakü İle İlişkileri Geliştirmek İçin Yol haritamız Var

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahian, İran İslam Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti ilişkilerini geliştirmek için belli bir yol haritaları bulunduğunu vurguladı.

Haberde Bakü’ye yaptığı bir günlük ziyaretinin sonunda Azeri mevkidaşı Ceyhun Bayramov’la ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Emir Abdullahian, iki ülke liderlerinin iradesi çerçevesinde iki millet ve iki ülkenin çıkarları doğrultusunda güçlü adımlar atacaklarını belirtti.

Emir Abdullahian, Aşkabat’ta düzenlenen EKO liderler zirvesinin kulisinde İran ve Azerbaycan cumhurbaşkanları önemli bir görüşme gerçekleştirdiğini, görüşme iki ülke ilişkilerinde bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Emir Abdullahian açıklamasının devamında, Tahran ve Bakü bölgesel ve küresel alanlarda iş birliği yaptığını ve birbirini desteklediğini, bu destekler devam edeceğini vurguladı.

Emir Abdullahian ayrıca İran İslam Cumhuriyeti bölgesel diyalog süreçlerinin takviye edilmesine destek verdiğini kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × three =