General Kasım Süleymani, Şehadetinden Sonra Dünya Medyasının İlgi Odağı Olan Bir İsim

General Kasım Süleymani, Şehadetinden Sonra  Dünya Medyasının İlgi Odağı Olan Bir İsim

General Kasım Süleymani, şehadetinden sonra dahi dünya medyasının ilgi odağı olan isimlerden biridir. Fotoğrafları paylaşılıyor ve hakkında hala konuşulmaktadır.

Uzun zamandır unutulan General Kasım Süleymani’nin suikastçısı olan eski ABD Başkanı Trump’ın neden tüm imkanlarını İranlı generali ortadan kaldırmak için harcadığı çok nettir. Çünkü; General Kasım’a bağlı adaletmihver güçlerin genişleyen coğrafyası Amerika’yı fethediyordu. Her zaman olduğu gibi, Trump yanıldı.

General Kasım Süleymani’nin terörü, onun ideolojisini bir okula çevirerek binlerce kişiyi General Kasım Süleymani oluşturma sürecini başlatmış oldu.

Generak Kasım Süleymani, özellikle batıda bir efsane haline geldi. Bir gün O’nun ABD’li generale gönderdiği mesaj konuşulurken ertesi gün de ABD Savunma Bakanı’nın masasına konulan gizemli bir mektup gündeme bomba gibi oturdu. Pentagon şefinin masasındaki mektup açıldığında her şok oldu. Mektupta şunlar yazıyordu: Gerekirse daha da yakın olacağım. İmza: İran Kudüs Kuvvetleri Komutanı Kasım Süleymani.

Evet, terör bu efsanenin sonunu getirmedi aksine dur durak bilmeyen dillerden dillere dolaşan bir efsane haline getirdi. Tüm efsaneler gibi General Kasım efsanesinin de arkasında iki faktör vardı: Aşk ve Korku. Adaletmihver insanların sevgisi ve bu insanlara karşı şer cephesinin korkusu.

Pulitzer ödüllü Amerikalı gazeteci Dr. Filkins, General Süleyman hakkında şunları yazıyor: Kudüs’ün komutanı olmadan 15 yıl önce, Ortadoğu’daki güç dengesini değiştirmeye çalışan tanınmış bir komutandı.

Irak’taki operasyonları yöneten CIA Komutanı John Maguire, onu Ortadoğu’nun kontrolünü elinde tutan bir general olarak nitelendirdi.

Süleymani gizemli karizması ile iletişim kurduğu tüm insanları kendine çekmiştir. Çok önemli toplantılarda sessizce oturur herkesi pürdikkat dinlerdi. Evet, Batı basınını saran efsane kahramanının gölgesi hala Ortadoğu’da, hatta Pentagon’un üzerindedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 1 =