Çin: ABD İle Karşıkarşıya Gelmekten Korkmuyoruz

Çin: ABD İle Karşıkarşıya Gelmekten Korkmuyoruz

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi yaptığı konuşmada, Çin’in ABD ile karşı karşıya gelmekten korkmadığını, ancak işbirliğinin her iki taraf için de faydalı olacağanı ve rekabetin devam etmesi halinde olumlu sonuçların doğrucağını belirtti. olumlu,

Çin Dışişleri Bakanı yaptığı konuşmada, “ABD-Çin ilişkilerindeki sorunlar ABD’nin yanlış stratejik yargılarından kaynaklanıyor” dedi.

Çin Dışişleri Bakanı, konuşmasının başka bir bölümünde Tayvan’ı, oynanacak bir satranç taşı değil, sonunda eve dönecek olan başıboş bir insan olarak nitelendirdi. Wang Yi, Çin’in adayı Çin kontrolüne geri almaya kararlı olduğunu vurguladı.

Çin dışişleri bakanı, son gerilimlerin “Tayvan hükümetinin bağımsızlık için ABD’ye güvenme girişiminden kaynaklandığını ve ABD ve diğer ülkelerin Tayvan’ı Çin’i kontrol etmek için kullanmaya çalıştığını söyledi.”

Wang Yi, bu tür eylemlerin durumu değiştirdiğini ve Tayvan Boğazı’ndaki barışı etkilediğini ve uluslararası toplumun fikir birliğini ve uluslararası ilişkilerin temel normlarını ihlal ettiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen − 8 =