Yemen’de ABD casus uçağı düşürüldü

Yemen’de ABD casus uçağı düşürüldü

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen silahlı kuvvetleri, Ma’rib’de bir ABD casus uçağının düşürüldüğünü duyurdu.

Habere göre, Yemen silahlı kuvvetleri Marib’de bir Amerikan casus insansız hava aracının düşürüldüğünü duyurdu.

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Amerikan casus insansız hava aracının Ma’rib’deki “Wadi Obaida” semalarında düşmanca bir operasyon sırasında vurulan bir “Tarama Kartalı” olduğunu söyledi.

El-Maesira TV ayrıca Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Saeri’nin şunları söylediğini aktardı: “Yemen Hava Savunması, Allah’a şükür, düşmanca bir operasyon sırasında ABD yapımı bir Suudi “Kartal” casus uçağını düşürmeyi başardı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri dün, Yemen kuvvetlerinin Suudi Kralı Halid Hava Üssü’ne roket ile hedef alındığını duyurdu.

Yemen Silahlı Kuvvetleri’nden bir sözcü, “Bu saldırı, hava saldırılarının tırmanmasına ve Suudi koalisyonunun Yemen halkına karşı işlediği suçlara bir yanıttır. Saldırganlık ve kuşatma devam ettiği sürece daha büyük ve daha geniş operasyonlar yürütmeye hazır olduğumuzu bir kez daha teyit ediyoruz” dedi.

Suudi liderliğindeki bazı Arap ülkeleri tarafından Yemen savaşının başlamasından yaklaşık yedi yıl sonra, Yemen ordusu ve halk komiteleri ülkenin en büyük eyaletlerinden birini özgürleştirmeye yakınlaşıyor. Marib ili coğrafi konumu itibariyle oldukça önemli ve Suudi Arabistan sınırlarına yakın olmasıyla önemini daha da artırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three + 19 =