İngiltere Hamas’ı Resmen Terör Örgütü İlan Etti

İngiltere Hamas’ı Resmen Terör Örgütü İlan Etti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İngiltere Cuma günü Hamas hareketini resmen terör örgütü ilan etti; Üyelerinin ve hareketle temas halinde olan ve hareketi destekleyenlerin ağır ceza ve hapis cezasına çarptırılacağı konusunda uyardı.

Hamas’ın askeri kanadı El-Kassam Tugayları 2001’den beri İngiltere’de yasaklandı, ancak İçişleri Bakanlığı yasağı siyasi kurumlarına kadar genişletti ve Hamas hareketinin tamamı terör örgütü listesine alındı.

Geçen hafta İngiltere İçişleri Bakanı Pretty Patel, önümüzdeki hafta İngiliz Parlamentosu’na Hamas’ı terör örgütü ilan edecek ve hareketi destekleyen herkesi 10 yıl hapis cezasına çarptıracak bir değişiklik yapmayı planladığını duyurdu.

İngiliz İçişleri Bakanı’nın açıklamaları sert tepkilere yol açarken, direniş hareketleri ile Hamas ve dünyanın diğer özgür ülkeleri kararı kınadı.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, rejimi destekleme çabaları için Preity Patel’e hemen teşekkür etti. Öte yandan İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, İngiltere İçişleri Bakanı’nın bu kararını önemli bir karar olarak nitelendirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen − fourteen =