Haniye: Batının Terör Listesinde Olmak Bizim İçin Bir Onurdur

Haniye: Batının Terör Listesinde Olmak Bizim İçin Bir Onurdur

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Filistin meselesinin sadece bu ülkenin halkının değil, tüm Arap ülkelerinin ve dünyanın özgür insanlarının sorunu olduğunu vurguladı.

El Ahd haber sitesinin aktardığına göre Haniye, İsrailli bakanın Fas ziyareti ve iki taraf arasında bir güvenlik anlaşmasının duyurulması talihsizlik olarak nitendirerek Fas’ı tarihsel olarak Filistin sorununun merkezinde yer aldığını belirtti.

Arap ülkelerine hitaben, Siyonist düşmanın sadece Filistin halkının düşmanı olmadığını, aynı zamanda sizin de düşmanınız olduğunu ve tehlikenin tüm bölgeye ulaşacağını söyledi.

Haniye, Siyonist düşmanın bir aldatmacadan başka bir şey olmadığını, topraklarımızı özgürleştireceğimizi ve dünyanın özgür insanları ile bu Siyonizm projesi arasındaki tarihi savaşın çözümlenmesine çok fazla zaman kalmadığını söyledi.

Bu arada, İngiliz Parlamentosu, Hamas’ı terör örgütü ilan etmeyi kabul etti. Bu anlaşma ile Hamas bu ülkede resmen terör örgütü olarak tanınacak ve bu hareketin tüm faaliyetleri İngiltere’de yasaklanacak.

Haniye, İngilizlerin Hamas’a yönelik kararının İsrail lobisinin baskısı altında alındığını da sözlerine ekledi. Bunu yaparken Londra, Siyonist işgalci rejimin projesine verdiği desteği ve Hamas’a karşı duruşunu yeniledi.

Batı, Filistin direnişini, Hamas hareketini ve Gazze Şeridi’ni görmezden gelmenin imkansız olduğunu anladı. Hamas tutumunu değiştirmeyecek ve İngiliz kararını görmezden geleceğini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 + 7 =